Docent: Rozemarijn Koers

blauw monster

Online Leren Grimeren is een onderdeel van Blue Rose Creations


Mijn creatieve doe-bloed begon in de kleuterklas te stromen toen ik uitgekozen werd om de hoofdrol te spelen in onze kleutermusical. Vol trots speelde ik de rol van Teun in 'Teun de speelman' die met zijn viool iedereen blij kon maken. Wat ik toen nog niet wist, was dat dit een mooi begin zou worden van vele creatieve uitspattingen. Een paar jaar later ben ik daadwerkelijk viool gaan spelen en het theater heeft me ook nooit los gelaten. Via de middelbare school en de muziekschool ben ik me altijd met toneel bezig blijven houden en in de loop der jaren kwam er nog een nieuwe passie bij: film's maken. En niet zonder succes! In 2007 maakte ik voor de creatieve wedstrijd van de VirusFreeGeneration een korte film waarin ik met 4 sketches het HIV/Aids probleem aan de kaak stelde. Ik won hiermee zowel de Nederlandse als de Europese wedstrijd waardoor ik met een aantal creatieve jongeren, journalisten en politici naar Zuid-Afrika mocht om met eigen ogen het probleem te gaan bekijken. Daar, 9700 km van Nederland, kwam ik een aantal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht tegen. Zij waren videoclips en documentaires aan het maken over Afrika en adviseerde mij, als ik echt met film verder wilde, ook naar de HKU te gaan.

In 2008 ben ik daadwerkelijk naar de kunstacademie gegaan en in 2012 ben ik daar afgestudeerd als tv-programmamaker en redacteur. Na mijn afstuderen had ik het geluk vrijwel meteen aan de slag te kunnen gaan als redacteur voor het Nederland 3 kinderprogramma 'Helden & Herrieschoppers'. Een fantastisch kinderprogramma over de vaderlandse geschiedenis. Tijdens deze baan, waar ik veelal op kantoor achter mijn computer zat, begon het creatieve doe-bloed weer te stromen en ben ik een avondopleiding tot grimeur gestart. Een nieuwe passie was geboren. Het bedrijf wat ik tijdens mijn studententijd begonnen was kreeg een nieuwe naam: Blue Rose Creations. Ik ben gefascineerd door de kleur blauw, 'Rose' is een afgeleide van mijn naam Rozemarijn en ik houd van creƫren. Vandaar dat deze naam passend is bij mij en voor mijn bedrijf.

Tegenwoordig ben ik een afgestudeerd make-up artiest en bodycaster. Ik vind het heerlijk om mensen een totale metamorfose te geven. Iemand even te laten ervaren dat je voor eventjes alles en iedereen kan zijn en dat de sky de limit is. Hiernaast vind ik het belangrijk en leuk om kennis over te dragen. Mensen te leren hoe ze zelf aan de slag kunnen om mooie creaties neer te zetten. Zowel als gastdocent op middelbare scholen maar ook in workshops. Naast grime en visagie heb ik mij gestort op de bijzondere wereld van de bodycasting. Hiermee leg ik een stukje leven en liefde vast. Hiernaast ben ik dol op het maken van kostuums en props. Ik sta open voor elke creatieve uitdaging op toneel, tv, film, evenement of ander gebied zolang ik mijn passie en creativiteit er maar in kwijt kan!

Wil je weten waar ik op dit moment mee bezig ben? Neem dan gerust ook een kijkje op de Facebook pagina van Blue Rose Creations.

Laat je creativiteit stromen en tot snel!
Rozemarijn KoersAanmelden Nieuwsbriefrozemarijn koers